Jurnalul unui prefect ungur in Oltenia

Ziua 1:
Cred ca azi a fost zi liber la ei. Nu au venit nici una angajat. Plimbat prin birou meu in lung si-n lat.
Deschis fiset acte oficial dar plin de o bautur tulbure. Oare unde tinut la ei dosare?
Ziua 2:
Nu fost ieri si liber. Verificat in calendar fost miercur. Poate nu lucreaza miercur la ei? Dar nici azi nu au venit. Am vrut sa dau telefon dar nu gasit agenda. Toate sertarele plin cu bautur acela tulbur.
Ziua 10:
Azi fost un secretara care zis ceva care nu inteles la mine si plecat nervos. Oi, oi. Gustat o pahar din acea bautur gasit in seif. Putin acrisor.
Ziua 20:
Aici nimeni nu vorbesc ungureste. Toti nervos ca nu pricep la ei. Oare e politic corect sa invat eu romanesc? Hm, bautur acela tulbur nu e chiar rea.
Ziua 30:
Descoperit intamplare un caset cu muzic folcloric si prinde bine sa invat romaneste. Azi putut spune unui directoare apa-canal investitii europene ”Dunare daca n-aveam/ jiul Dunare-l faceam la noi”. Simpatica baiat. Am baut cu el putin din acel bautur tulbur exceptional.
Ziua 100:
La ce dracu sa muncesti in fiecare zi? M-am dat lovit si am drojdit cu nea Stelica, subprefectu.
Ziua 200:
Fatalica, treaba merge struna. Fura toti in prefectura. Puseram un cd cu Ciobanca si ne facuram muci. Il trimisai pe Stelica la Segarcea, dupa vreo doua vedre de molan, sa nu ramanem pe uscat.
Ziua 300:
Nenica, astia din UDMR chiar ma enerveaza. Ma sunara de la partid, sa ma-ntrebe cum stam cu nu-s ce investitie. O sa-l intreb pe stelica, cand se-ntoarce cu cisterna de la Panciu.
Ziua 350
Mimisor, secretara, zisa ca ma tot cautara unii din UDMR. O pusai sa le zica ca-s intr-o sedinta. Sanchi, batu Craiova acasa si ne facusem pulbere. Ce treaba au ungurii cu Mehedintiul?

Postări populare de pe acest blog

Luceafarul ... porcos

Organizare